Wie ben ik

Over mijzelf

Al zo lang als ik me kan herinneren vind ik mensen mateloos interessant. Wat beweegt ons, wat verbergen we achter onze stoere, harde, humoristische of (te) opgewekte façade? Waarom ergert de één zich groen en geel aan een bepaalde persoon en vindt de ander hem juist interessant, grappig, of aandoenlijk? Wat zit er voor levensgeschiedenis achter iemand die zo op het eerste gezicht niet past in de normen die onze maatschappij stelt?
Mijn hele leven al kom ik er steeds weer achter dat ieder mens de moeite waard is, dat iedereen een potentieel heeft waar hij of zij eindeloos uit kan putten, al voel je jezelf daar soms van afgesloten. In mijn eigen leven ervoer ik ook verschillende malen hoe waardevol het is als iemand echt naar je luistert, omdat hij of zij oprecht geïnteresseerd is.

Zo kwam ik in 1992 tot het besluit om de HBO opleiding maatschappelijk werk te gaan doen en vele jaren heb ik dit beroep met ontzettend veel voldoening uitgeoefend en. Momenteel werk ik als maatschappelijk werker in een revalidatiecentrum, waar ik veel ervaring heb opgedaan in het werken met mensen met chronisch pijn.

Na een aantal jaren kreeg ik behoefte aan verdieping van mijn kennis en vaardigheden en ik besloot in 2006 de beroepsopleiding tot integratief psychotherapeut te gaan doen. Dit leverde mij een hele gereedschapskist aan technieken en vaardigheden op waarmee ik in staat ben om mensen te begeleiden in allerlei sociaal emotionele processen.

Naast mijn opleidingen heb ik minstens zo veel geleerd van de therapieën die ik zelf heb gevolgd in de lessen die mijn eigen leven mij te leren heeft! Geen gemakkelijk proces, maar wel essentieel om me te kunnen verplaatsen in de processen van mijn medemens.